Hemsidan är sponsrad av

  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon

Vilka är vi?

  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon

Har du klickat in dig här är du förhoppningsvis lite nyfiken på vilka vi är och vad vi gör. Vi är STS-sektionen, en förening som är startad och drivs av oss studenter på STS-programmet. STS står för System i Teknik och Samhälle, och programmet är ett 5-årigt civilingenjörsprogram som finns på Uppsala universitet. Utbildningen erbjuder breda kunskaper inom teknik men även samhällsvetenskapliga ämnen inom flera olika discipliner. Vill du lära mer om vad utbildningen innebär? Klicka i så fall här för att läsa mer på programmets egna hemsida. Du kan också klicka dig vidare till Vad är STS?-fliken som ligger på den här sidan, om du funderar varför vi läser de kurser och ämnen vi gör.

Att läsa på programmet innefattar också så mycket mer.

Engagerade i sektionen på programmet arrangerar fester, pubrundor, företagsevent och en massa andra saker som finns för att göra studietiden roligare. Det är heller inte ovanligt att det arrangeras banqueter och sportrelaterade aktiviteter. Förutom företagsevent har STS också andra evenemang, såsom arbetsmarknadsveckor, Case-kvällar och examensjobbs-event, för att hjälpa våra studenter att förbereda sig inför arbetslivet efter examen.​

Uppsala som studentstad har så mycket att erbjuda. Då Uppsala universitet är Nordens äldsta lärosäte blir studentlivet fyllt av traditioner. Det är inte en lugn stund och du kan alltid hitta på någonting att göra. Nationerna erbjuder en mängd aktiviteter och många engagerar sig också inom någon av dem under sin studietid. Lika så engagerar sig många inom UTN, Uppsala Teknolog och Naturvetarkår och det är ju också dem som arrangerar Uppsalas traditionsenliga Forsränning och Rebusrally varje år.